Fülakupunktúra                                                                                                            

Jómagam azért szeretem az akupunktúrát mindenek felett, mert a test egészére kihatva hosszan tartó eredményeket lehet vele elérni. Ez nem a vagy sikerül vagy nem kategória, hiszen a test saját energiáit mozgósítja. Egy kérdés lehet - mennyi időt szánunk rá , és milyen állapotban kezdjük el a kezelést- hiszen mindenki másképp reagál. 

 A siker nem marad el!

Milyen betegségeken tudtam eddig segíteni ?!

*Állandó fejfáfás

*Migrénes fejfájás

*Gerinc és mozgásszervi gyulladások

*Csont fájdalmak

*Paralízis

*Hallászavar - fülcsöngés

*Idegfájdalmak

*Lumbágó - hátfájdalmak

*Túlsúly csökkentés - emésztési gondok

*Dohányzásról való leszokás

*Stressz csökkentés

*Daganatos utókezelés

*Veseproblémák - vese polip

*Prosztata problémák

*Mérgeszéses tünetek

*Pánikroham

*Fulladásos tünetek

*Depresszió megszüntetése

*Hugyuti problémák

*Ekcéma és Pikkelysömör kicsi babáknál is

stb.
Az első írásos emlék, amely a fül és a test szoros kapcsolatát említi, az időszámításunk kezdete előtti második évezredben írt „A meridiánok selyemkönyve” című könyvben található, amelyben az szerepel, hogy a fülmeridián a kézfejből indul és onnan halad felfelé a fülbe. Az időszámításunk előtt kb. 1350-ban készült Huangdi Neijing-ben (A sárga császár klasszikus belgyógyászati alapkönyvében) szerepel a füldiagnosztikai és fülterápiás módszerek első leírása. A Huangdi Neijing-ben foglaltak szerint a különböző betegségek természete és helye megállapítható a fül        formája, színe, nedvessége és vérkeringése alapján.

 

Miért a fül?                                                                           


A fül az idegvégződésekkel egyik legjobban ellátott terület, innen jut el leghamarabb az impulzus az agyba. Kínában már 2000 évvel ezelőtt felismerték, hogy meghatározott területek ingerlésével, különböző betegségek gyógyíthatók. Szoktam mondani a hozzám járóknak , hogy itt a mellékhatás az ,hogy meg fog gyógyulni :-)

A Kínában több ezer éve ismert és a mai napig alkalmazott fülakupunktúra, vagy tudományosabb nevén auriculo-terápia azon az ősi felismerésen alapul, hogy az emberi fül különböző felületei valamilyen módon összeköttetésben állnak a test más részeivel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy a fül megfelelő területeit stimulálva befolyásoljuk a velük „összeköttetésben” álló szerveket. Az érzékeny pontok többé-kevésbé minden emberben ugyanott találhatók, természetesen a méretbeli különbségeket is figyelembe véve. Alapvetően persze nem szigorú értelemben vett   pontokról van szó, sokkal inkább érzékeny zónákról, sávokról.


Tekintettel arra, hogy a fül viszonylag kis felületén nagyszámú érzékeny zóna található, a jól célzott stimuláláshoz pontos fültérképre van szükség. Kínában több ezer éve léteznek ilyenek, azonban Európában csupán néhány évtizede készültek el az első dokumentumok, az idegsebész-akupunktőr, Paul Nogier munkásságának eredményeképpen. A francia szakember először 1957-ben egy német szaklapban tette közzé a fül akupunktúrás pontjait meghatározó ábráit.

Nogier elmélete szerint a fül rajzolata egy fordított testhelyzetben fekvő magzat képére hasonlít, így az érzékeny területek az embrió megfelelő testrészeinek azonosításával határozhatók meg. Ennek megfelelően a fülkagyló belső részein találhatók az emésztőrendszerrel és a légzéssel kapcsolatos zónák, feljebb a végtagok, a fülcimpánál pedig a szem és a száj ingerlési pontjai.

 

                                                                

 

Bejelentkezés akupunktúrás kezelésre : 0630/271-9873 telefonszámon vagy egeszsegklinika@gmail.com on lehet. 

Kérem a levélben küldjék el adataikat panaszaikat, hamarosan időpont egyeztetésre visszakeressük!

 

 

                                                   

 

 

Copyright 2010. | wlink | weboldal