Mit értünk ez alatt? 


Harmonizáló ékszereknek hívom azokat az ékszereket,melyek a test energetikai rendszerére hangolódva képesek a hijányzó vagy a többlet energiát kiegyenlíteni és ezzel a testet egyensúlyba hozni.  

Az energetikai rendszer főbb ellátó központjait CSAKRÁKnak (szanszkrít szó kereket jelent) hívjuk.  Ezek a Csakrák különböző színekkel jellemezhetők rezgéskülönbségeik alapján. Minden csakrának megvan a maga színe.  Harmonizálhatjuk az összes csakránkat nap mint nap, de jellemző az is ,hogy egy egy szín az amit jól esik viselni (akár ruhában akár ékszerben). Ez azért van, mert energetikai rendszerünknek erre az erősítésre, kiegyenlítésre van szüksége. A test öngyógyító ösztönös mechanizmusának köszönhetően tudatosan is odafigyelhetünk erre.     Az az , viselhetünk olyan ékszereket amelyek egyensúlyban tartanak.  A csakraékszerek ilyen ékszerek. Minden színnek megvannak a maga drágakövei , féldrágakövei , kristályai. 

7 különböző szín akár csak a szivárvány látványában. Ez persze nem véletlen, ha megnézzük energetikai rendszerünket - megegyező a föld energetikájával - hiszen szimbiózisban élünk bolygónkkal. Az emberi energiarendszer színei egymásutániságukban is megegyezőek a szivárvány színeivel.  Kezdjük a korona ( avagy a 7. )csakrával - milyen üzenetet hordoz : A Korona csakrán keresztül tanuljuk meg az ösztönös tudást, a teljes Én integrációját, spiritualitást, élni a jelenben, felfedezni az Istenit, azon képességünket, hogy az Élet folyamában meglássuk a nagy képet, odaadást, inspirációt, értékeket, erkölcsöt, bizalmat, önzetlenséget, emberségességet. Ez a csakra tárolja azon információkat, melyek összekötnek bennünket az Istenivel, életcélunkat, kapcsolatainkat korábbi életeinkkel és a halhatatlanságot. A Korona csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. céltalanság, önazonosság hiánya, az élet értelmetlenségének érzése, elmebetegségek és szenilitás.   Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz.
Színe: sötétlila, másodlagos színei a világos vagy a fehér. 
Ásványai: az ametiszt, világos kvarc, gyémánt, bornit, vagy tiszta hegyi kristály
Ha ilyen ásványokból készült ékszereket viselünk, az segít az egyensúlyunk beállításában.                             Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

HARMADIK SZEM ( avagy a 6.csakra ) az agy középpontjában található a két szemöldököt összekötő vonal közepénél. Ezt a csakrát köthetjük a spirituális irányultsághoz és bölcsességhez. Ez az álmok, belső látás és szellemi élet pontja.Ha fokozni, fejleszteni szeretnéd mindezeket jó ha ilyen köveket kristályokat viselsz magadon. Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz.
Színe: indigó vagy a sötétkék különféle árnyalatai. 
Ásványai: lapis lazuli, lila fluorit, szugalit, azurit és szodalit. 

                      


Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

TOROK CSAKRA ( avagy a 6.csakra ) a torokban található, a pajzsmirigy közelében. Ez a kommunikáció, önkifejezés, mindenfajta képi és szóban is kifejezés és ítélés csakrája. A Torok csakra irányítja az önkifejezést, igazmondást, kreativitást (különösen az írást és a beszédet), hitet, döntési képességet és akaraterőt. Árnyoldalai a különféle függőségek, kritizálási kényszer, a tekintély hiánya, határozatlanság. Az Ötödik csakra tárol olyan információkat, mint pl. önismeret és igazság, attitűdök és a hallás, tapintás és szaglás érzékei. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. önkifejezés nehézségei, gyenge tanulási képesség, megrögzött hazudozás, félelem, kétkedés és bizonytalanság. Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz.
Színe: világoskék, másodlagos színei a zöldeskék vagy türkiz különféle árnyalatai. 
Ásványai: türkiz, kék opál, kék topáz, fluorit és kék csipkeachát. 


                      

 
Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

 

SZÍV CSAKRA ( avagy a 4.csakra ) a szív területe jelképezi. Ez a feltétel nélküli szeretet, tolerancia, empátia, megbocsátás és együttérzés pontja. Ez a lélek lakhelye.
Színe: zöld, másodlagos színe a rózsaszín. 
Ásványai: rózsakvarc vagy zöld kvarc, rubin zoizit, dinnye-, rózsaszín vagy zöld turmalin, aventurin, malachit, jáde, smaragd, mohaachát, peridot, rózsaszín zafír.
A Szív csakra irányítja a szeretetet, együttérzést, önbizalmat, önmagunk elfogadását, inspirációt, reményt, nagylelkűséget valamint árnyoldalai a kétségbeesés, gyűlölet, irigység, félelem, féltékenység és harag. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. önfegyelem hiánya, kapcsolati nehézségek, saját boldogságunkat másoktól függővé tenni, mások életét átélni, kizárólag másokért élni, miközben nincsenek saját céljaink.Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz.

                     


Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

 
NAPFONAT CSAKRA ( avagy a 3.csakra )épp a köldök fölött található, a plexus coeliacus (hasi szimpatikus idegközpont) pontja. Érzelmi emlékeket tárolunk itt és innen erednek a zsigeri érzések. Sokunkat ez a csakra köt össze természetesen a környezetünkkel. Ha váratlanul rossz hírt kapunk általában azt szoktuk mondani, hogy olyan volt mintha gyomorszájon vágtak volna. Nos ez ezért van. A csakra energiahiányáról a következő jelek árulkodnak: pl. koncentrációs problémák, döntésképtelenség, nem képes helyzeteket a maga helyén megítélni, az ember túl fontosnak vagy éppenséggel jelentéktelennek érzi magát másokhoz képest, nem képes cselekvésre, dolgok elintézésére. Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz.
Színe:sárga. 
Ásványai: a citrin, aranytopáz, borostyán, sárga turmalin és sárga zafír.

                      

Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

 

SZAKRÁLIS CSAKRA ( avagy a 2.csakra ) a köldök alatt 1-2 ujjnyira található. Nevezik köldök, vagy Második csakrának is. A harcművészetekben Hara néven ismerik. Ez a csakra képviseli a szexualitást, kreativitást, önbecsülést, örömöket és frusztrációkat.A szakrális csakra irányítja a hibáztatást és a bűntudatot, megnyilvánulást; pénz és jólét, szex, hatalom, irányítás és ez a csakra a kreativitás és erkölcsi érzék alapja. A második csakra a következő információkat tárolja: kettősség érzése, személyes vonzerő, az irányítás képessége, társas hajlam, érzelmek, érzések. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. evési rendellenességek, drog- vagy alkoholfüggőség, depresszió ill. szexuális problémák pl. impotencia vagy frigiditás. Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz
Színe: narancs
Ásványai: pl. karneol, narancs turmalin, mandarinkvarc, tűzopál, citrin, holdkő, narancs cinkit

                       

Az ékszerek még számos társukkal együtt  megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.

 

GYÖKÉR CSAKRA ( avagy az 1 csakra )a gerincoszlop alján található. Ez van legközelebb a Földhöz és a földdel való kapcsolatot , stabilitást segíti. Kontrollálja az életerőt, a „menekülés vagy harc” döntést, a túlélőösztönt, a vágy érzelmeit, haragot, féltékenységet és mohóságot.A gyökér csakra irányítja az anyagi világ ismeretét, mint pl. túlélés és olyan információkat tárol mint pl. családi hiedelmek, hűség, az önmagunkért való kiállás képessége, babonák, ösztönök, fizikai fájdalom és öröm, érintés. Önbecsülésünk, biztonságérzetünk is itt ered. Jól mutatja a kiegyensúlyozatlanságát pl. az érdeklődés hiánya a való világ, a túlélés iránt, valamint különféle rögeszmék, függőségek, ingatag érzelmek, önzőség, nyugtalanság és energiahiány.Bővebben erről az /energiagyogyaszat alatt olvashatsz
Színe: pirosTovábbi színei: fekete, barna és szürke.
Ásványai: a hematit, zöld kalcedon, fekete turmalin, labodorit, gránát, rubin, ónix, tűzachát, füstkvarc, csillagrubin és vörös jáspis.

                      

Az ékszerek még számos társukkal együtt megrendelhetők a http://www.egeszsegshop.hu oldalon, vagy ha csak ismerkednél a termékekkel a https://www.facebook.com/SzepsegekJosagok oldalon teheted meg.


Természetesen létezik olyan ékszer is ami az egész testünkön egyszerre , minden energiaközpontra hatással van. 

                              


Az ékszerek tisztítása, a kövek karbantartása fontos része viselésüknek: A drágakövek – féldrágakövek-kristályok, energiákat mozgatnak meg, ráhangolódnak a viselőjükre. Ha a viselés során más is megtapogatja ( pl, hogy milyen gyönyörű mutasd meg, vagy hagy próbáljam fel) , energialenyomatot hagy rajta. Ezért fontos tudni, hogy újra felvétel előtt érdemes megtisztítani ( hideg folyó vízben ). 

Copyright 2010. | wlink | weboldal