A körbler Módszer - információs medicína


Erich Körbler felfogása szerint minden élőlény szerves része környezetének, hiszen létezése a környezetével való állandó energia- és információ cserén alapul. Az energiacsere folyamata egyénenként más és más, ugyanis minden egyén bioenergia-mezője őrzi mind az öröklött, mind pedig a jelen élet összes történésének információját.

Körbler gyógymódjában integrálta a kínai akupunktúra és az európai homeopátia tapasztalatait. A gyógyításban homeopatikus szereket használ (klasszikus homeopátia, Körbler-favirág, Bach virágok, gyógyteák, stb.), valamint geometriai formákat alkalmaz a bioenergia-mező befolyásolására az akupunktúra szabályai szerint, illetve információs vizet is készít ugyancsak a geometriai formák felhasználásával.

Körbler egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel a finom és állandó összeköttetéseket hordozó, a szervezet összes működését vezérlő és összehangoló bioenergia-mező minden változása érzékelhetővé válik az emberi idegrendszer és az emberi agy segítségével. A Körbler-módszerrel a szervezet valamennyi állapotát regisztrá1hatjuk, és ennek alapján megváltoztathatjuk. A „bioindikátor” segítségével egy kilences rendszerbe foglalta a bioenergia mezőt – s ezen keresztül a szervezet egészségi állapotát – érő kedvező, kedvezőtlen, illetve igen ártó hatásokat. Körbler gyógymódjában a geometriai formákat a meridiánok végpontjain, illetve kitüntetett pontjain vagy a fájdalmas testrészeken alkalmazza. Ábránkon a körhöz közelebbi jelek a bioindikátor mozgását mutatják a terapeuta kezében, míg a távolabbi jelek a változáshoz szükséges geometriai formát jelölik.

  1. Teljes egészség esetén a pálca horizontális mozgást mutat. Ha szeretnénk teljesítményünket fokozni (pl. sportteljesítményt): 1 vagy 9 párhuzamos vonalat rajzolunk az egészséges testrészre (pl. vesére).
  2. Az egészségestől való csekély eltérés (pl. fáradtság) helyreállításához 2 párhuzamos vonalat alkalmazunk vagy a meridián pontokon vagy az érintett testrészen (pl. sérülés, ütés helyén a gyógyulás utolsó stádiumában).
  3. Az egészségtől való fokozottabb eltérés (nagyobb fáradtság, repülés, elektroszmog, hosszabb számítógépes munka) esetén 3 párhuzamos vízszintes vonallal állítjuk vissza a „rendet”.
  4. Az egészségtől való fájdalmas eltérés (ütés, gyulladás, fertőzés) esetén 4 párhuzamos vonalat alkalmazunk az egyes meridiánok végpontjain, (pl. a vastagbél-meridián 1. pontján), illetve a gyulladás helyén (pl. torok).
  5. Az egészségtől való még fájdalmasabb eltérés (hosszabban tartó, vagy mélyebb, több szervet érintő gyulladás, fertőzés) esetén szinusz jelet vagy 5 párhuzamos vonalat alkalmazunk a 4. pont szerinti helyeken. Ez az állapot diagonális ellentéte az egészség állapotának.
  6. Az egészségtől való gyökeres eltérés (krónikus gyulladások, allergia, több szervet érintő tünet-együttes) esetén 1 függőleges vonalat és szinuszt, vagy 6 párhuzamos vízszintes vonalat alkalmazunk a fenti helyeken.
  7. Súlyos, dege-neratív betegség (tumor) esetén 2 függőleges vonalat és szinusz jelet, vagy 7 vízszintes párhuzamos vonalat
    alkalmazunk az érintett helyen.
  8. Terminális betegség (pl. rák utolsó stádiuma, áttét) esetén az állapot lehetőségekhez képest történő enyhítése érdekében 8 párhuzamos vonalat rajzolunk az érintett helyre.

A módszerhez szorosan hozzátartozik a Körbler-féle csakra diagnosztika és terápia, valamint a pszicho-meridián segítségével történő gyógyítás. A holisztikus információs gyógyítás elengedhetetlen, szerves része a klasszikus makrobiotikus táplálkozás, az étkezés személyre szabott összeállításával, valamint a humán terek (lakó- és munkahelyi környezet, egyéb személyes terek) felmérése és optimalizálása.
Dr.Sági István Írása alapján.

Copyright 2010. | wlink | weboldal